یکی از مهمترین مسائلی که در خصوص جدایی یا طلاق زن و مرد ممکن است مطرح شود این است که حضانت فرزند بر عهده کیست؟
پس از جدایی والدین از یکدیگر فرزندان تا زمانی که خود قدرت انتخاب ندارند و یا سن آنها رسمیت قانونی نداشته باشد بنابر نظر دادگاه میبایست تحت حضانت یکی از والدین قرار بگیرد. این مورد میتواند با توجه به شرایط متغیر باشد؛ اما زمانی که فرزندان خودشان توانایی تصمیم گیری درباره چگونگی ادامه زندگی خود داشته باشند دادگاه و قانون این حق را به آنها خواهد داد که خودشان انتخاب کنند، که میخواهد برای ادامه زندگی تحت حضانت چه کسی باشند. در این نوشتار از مجله دلتا به بررسی حضانت فرزند بعد از سن قانونی میپردازیم.
حضانت تا چه سنی میتواند وجود داشته باشد؟
حضانت به معنای نگهداری فرزند تا هر زمان که او به سنی برسد که توانایی زندگی بدون حمایت دیگران داشته باشد و نیازهای روحی و روانی روانی او در کنار آن فردی که حضانت او را برعهده دارد برطرف شود. اگر نیاز به تعیین کسی که حضانت فرزند میبایست برعهده داشته باشد قبل از سن هفت سالگی وجود داشته باشد؛ در هرصورت، به جز در مواردی که میتوان با توسل به آنها حق حضانت را سلب کرد، فارغ از جنسیت فرزندان بر عهده مادر خواهد بود. پس از این سن تا سن ۹ سالگی حق حضانت فرزند دختر بر عهده پدر و فرزند پسر نیز تا سن ۱۵ سالگی برعهده کسی خواهد بود که خود فرزند انتخاب کند. این مورد تعیین حضانت فرزندان تنها در شرایط طلاق و جدایی رخ نخواهد داد در شرایط مختلفی ممکن است که والدین در کتار یکدیگر زندگی نکنند که در آن شرایط این مورد میتواند مورد بحث قرار بگیرد.
حضانت فرزند بعد از سن قانونی
در مسائل دینی سن قانونی سنی به حساب میآید که به صورت کلی سن بلوغ بوده و این سن از سن مورد تایید که هجده سال است؛ کمتر است، بنابراین با استناد به ماده ۱۲۱۰ قانون مدنی و هم چنین رای وحدت رویه در هیات عمومی دیوان عالی کشور، هنگامی که کودک به سنی که بر اساس شرع بالغ به حساب میآید رسیده باشد؛ میتواند از آن سن به صورت قانونی برای انتخاب و تعیین حضانت خود استفاده کند پس از ۹ سال قمری برای دختران و پس از ۱۵ سال قمری برای فرزندان پسر این حق به آنها داده خواهد شد تا تصمیم بگیرند با چه کسی به زندگی خود ادامه دهند. این انتخاب میتواند بین یکی از والدین آنها باشد یا تصمیم برای ادامه زندگی با یکی از اجداد در صورت امکان باشد. رسیدن فرزندان به سنی که خودشان میتوانند انتخاب کنند که با چه کسی زندگی کنند؛ منافاتی با ملاقات طرف دیگر ذی نفع در حضانت آنها ندارد و میتوان با ارائه درخواست برای ملاقات آنها به دادگاه و اعلام شرایط مورد نظر برای ملاقات این حق را طلب کند و این سن و قدرت تصمیم گیری فرزندان، نمیتواند مانع از داشتن این حق آنان باشد. دادگاه نیز با توجه به مصلحت کودک همچنان حکم و نظر خود را درباره این کار اعلام خواهد داشت.
برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر حضانت فرزند قبل از طلاق را مطالعه کنید.
همچنین بخوانید:
حضانت دائم فرزند
میتوان در ازای حضانت دائم فرزند، مهریه را بخشید؟
در چه صورت بعد از طلاق به زن نفقه تعلق میگیرد؟
در صورت پرداخت نکردن نفقه زن حق طلاق دارد؟
شرایط تملک نصف دارایی مرد پس از طلاق چگونه است؟
با مجله حقوقي دلتا همراه باشيد
:: برچسبها:
مجله دلتا ,
مجله حقوقی دلتا ,
طلاق ,
حضانت ,
فرزند ,
:: بازدید از این مطلب : 73
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0